T +31 (0) 20 6259303 [email protected]
Selecteer een pagina
ARTTRA logo
ARTTRA
nieuwsbrief aanvragen
Bezig met versturen

ARTTRA Nieuwsbrief

 

  • Wandeling oude centrum van Amsterdam
  • Hildo Krop fietstocht
  • On line live museumrondleidingen/ARTTALKS
  • Tentoonstelling: De weg van het labyrint van Sandra Derks bij ARTTRA galerie

Wandeling Oude Centrum van Amsterdam

Europa kent weinig steden zoals Amsterdam waar het historisch centrum zo goed bewaard is gebleven. Tijdens deze wandeling nu zonder de vele toeristen krijgt u een prachtig beeld van de cultuur- en architectuurgeschiedenis van het oudste deel van Amsterdam binnen de grachtengordel: van de middeleeuwse Waag, pakhuizen van de V.O.C., De Zuiderkerk, de Munttoren en de vormgeving van hedendaags straatmeubilair.

Klik hier voor meer info >>

 

Hildo Krop in Zuid (fietstocht)

Hildo Krop was een van de productiefste beeldhouwers van Nederland. Na veertig jaar voor de Gemeente Amsterdam te hebben gewerkt, kan men een ongekend aantal werken in de stad aantreffen, veelal met symbolische verwijzingen: op bruggen, stadspleinen, hoekstenen van gebouwen en andere plekken. 

Klik hier voor meer info >>

 

Virtuele museumrondleidingen

ARTTRA biedt virtuele museum rondleidingen op het communicatieplatform van uw keuze.

Een virtuele museum rondleiding met verdieping voor uzelf, zakenrelaties of familieleden. Dankzij de kunsthistorische kennis en ervaring van onze gidsen, zijn wij reeds jarenlang hofleverancier van gidsen in  het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum.
Beleef de kunst nu digitaal  met de juiste informatie: een eye-opener!

Klik hier voor meer info >>

 

Tentoonstelling Sandra Derks: De weg van het labyrint

ARTTRA Galerie

6 maart t/m 25 april 2021

De tijd is rijp dat we afscheid nemen van het doolhof en het pad betreden van het labyrint, aldus Sandra Derks die met deze tentoonstelling haar ‘work in progress’ laat zien geïnspireerd door het labyrint van Chartres.

ARTTRA toont naast haar unieke schilderijen, Vrij en Zwart Gat een aantal werken die direct geïnspireerd zijn door de vorm van het labyrint van Chartres zelf. Zo ontrafelt Derks deze door het pad uit te snijden van het platte vlak. Er ontstaat dan een onregelmatige slinger die loskomt in de ruimte. Wie deze slinger naar willekeur oppakt en weer loslaat, ziet hoe zich telkens opnieuw een unieke driedimensionale vorm ontvouwt. Deze handeling kan eindeloos herhaald worden terwijl de grondvorm van het labyrint intact blijft. Hiermee laat zij het proces zien van ieders unieke levenspad met zijn hoogte- en dieptepunten terwijl het idee van ‘mens-zijn’ onveranderlijk blijft.

Het labyrint van Chartres staat vooral symbool voor het alchemistische huwelijk tussen zon en maan; tussen het mannelijke en vrouwelijke principe waar alle leven uit geboren wordt. Op 21 juni wanneer de zon op zijn hoogst aan het firmament staat valt er door een gat in één van de gebrandschilderde ramen van de kathedraal een lichtstraal, precies op het midden van de rozet in het labyrint. Het moment om het leven te vieren door één te worden met het licht.

De gehele tekst is te lezen op https://www.arttra.com/galerie/

Tentoonstelling is privé te bezoeken tijdens openingstijden. Stuur een mail naar [email protected].

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: [email protected]