T +31 (0) 20 6259303 [email protected]
Selecteer een pagina
ARTTRA logo
ARTTRA
nieuwsbrief aanvragen
Bezig met versturen

ARTTRA Nieuwsbrief

 

  • On line live museumrondleidingen/ARTTALKS
  • Fietstocht: hedendaagse architectuur
  • Wandeling: Jordaan en hofjes
  • Tentoonstelling Quiet Light III van Jac Bisschops

Virtuele museumrondleidingen

ARTTRA biedt virtuele interactieve museum rondleidingen op het communicatieplatform van uw keuze.

Een virtuele museum rondleiding met verdieping voor uzelf, zakenrelaties of familieleden. Dankzij de kunsthistorische kennis en ervaring van onze gidsen, zijn wij reeds jarenlang hofleverancier van gidsen in  het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum.
Beleef de kunst nu digitaal  met de juiste informatie: een eye-opener!

Klik hier voor meer info >>

 

Fietstocht: hedendaagse architectuur

Amsterdam is booming op het gebied van hedendaagse architectuur. Uw fietstocht begint al in het oude centrum bij het Oosterdokseiland. Het Double Tree Hilton geklemd tussen spoor en water, heeft een ingenieus metalen luiken systeem en biedt spectaculair uitzicht over de oude stad. De nieuwe Openbare Bibliotheek (grootste van Europa) was meteen een enorm succes, ook als sociale ontmoetingsplaats.

Via fietsbruggetjes komt u bij Nemo, het Muziekgebouw richting Oostelijk Havengebied, via oude verbouwde pakhuizen en het Lloyd Hotel. Dan naar het KNSM en Java-eiland langs dwarsgrachtjes met loopbruggetjes, fraaie binnentuinen. Sinds 1985 ontwikkeld tot levendig woongebied met werk van internationaal bekende architecten met namen als het Hotel Jakarta, Venetiëplein, Barcelonaplein en Pireusplein. Op het Borneo-eiland hebben bewoners op kavels hun eigen droomhuis kunnen bouwen.

Uw architectuurgids vertelt alles over de achtergronden, masterplannen en actualiteiten.

Begin: nabij Centraal Station of andere locatie.

Klik hier voor meer info >>

 

Wandeling: Jordaan en hofjes

In de 14de eeuw ontstonden hofjes als huisvesting voor niet ingetreden maar wel religieuze vrouwen. Een hofje bood de mogelijkheid van een tussenvorm tussen een geestelijk en een wereldlijk leven, in alle rust temidden van geloofsgenoten. Na de Alteratie liet de stedelijke overheid dergelijke woonvormen als armenhuizen bouwen. Vooral in de Jordaan – het vroegere woongebied voor arbeiders ten westen van de chique grachten – zijn vele hofjes bewaard gebleven.

Inmiddels is deze volkswijk, roemrucht door eigenzinnige bewoners en rauwe humor, al decennia een zeer gewilde buurt om de bijzondere en hippe sfeer, gespecialiseerde en ambachtelijke winkeltjes, ateliers en sfeervolle cafés.

Uw ervaren ARTTRA gids laat u alle geheimen van de Jordaan zien!

Tip: te combineren met wandeling hedendaagse galeries of een boottocht Gouden Eeuw.

Klik hier voor meer info >>

 

Tentoonstelling Quiet Light III

van Jac Bisschops

ARTTRA Galerie

4 september t/m 31 oktober 2021

“Tres” bladgoud – hout

Jac Bisschops (1952) is een meester in het sensibiliseren van ruimte.
Zijn werk verwijst naar de onschatbare waarde van eenvoud, spiritualiteit en transcendentie. De schilderijen kenmerken zich door een heldere compositie in subtiele kleuren en ontvouwen zich als meditatieve fijn gestemde kleurklanken in de ruimte. In zijn schilders-oeuvre van 40 jaar, bouwt hij verder op het gedachtegoed van o.a. Piero della Francesca, Piet Mondriaan, Ives Klein en Andrei Tarkovski. Naast studiereizen in Europa maakte Jac Bisschops vele reizen naar o.a. India, Himalaya, Egypte, Marokko en Mali waar hij naast metafysische natuurervaringen de kunst en sacrale architectuur van de oude culturen in zich opnam. Tevens laat hij zich inspireren door klassieke en hedendaagse spiritueel-religieuze muziek. Zijn levensbeschouwing is georiënteerd op het Zen Boeddhisme.

Jac Bisschops volgde zijn kunstopleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Maastricht, 1974 – 1979.
Kunstwerken van hem zijn opgenomen in diverse collecties o.a. : Stedelijk Museum Amsterdam, het Mondriaanhuis Amersfoort, Museum Ritter Waldenbuch Duitsland, Espoo Art Museum Espoo Finland, Tweede Kamer der Staten Generaal Den Haag, Gerechtsgebouw Parnas Amsterdam, R.I.V.M. Bilthoven, Hoofdkadaster Apeldoorn, Ministerie van Sociale Zaken Den Haag, ABN-AMRO, KPMG, DSM, SABIC, Ymere en Loyens & Loeff.
In 2010 realiseerde Bisschops, in opdracht van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge een nieuwe Kruisweg; ‘Kruisweg van de verstilling’. De 15 Kruiswegstaties zijn permanent in de kathedraal te bezichtigen.In 2014 realiseerde Bisschops, in opdracht van het AZ Maria Middelares Ziekenhuis te Gent een Stilte-Kapel (incl. kunstwerken).
Vanaf 2007 is er jaarlijks een éénmans tentoonstelling bij ARTTRA

Voor een private view maak een afspraak met [email protected]

ARTTRA Galerie openingstijden: woensdag – vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak in de weekeinden.

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: [email protected]